• Liefdevol kleinschalig familiebedrijf.

 • Verse zelfgekookte warme maaltijden

 • Ruim aanbod van verschillende activiteiten

 • Ruime en verzorgde binnen- en buitenruimtes.

 • Flexibele opvang (ruildagen, halve dagen).

De risotto met verse groenten pruttelt in de keuken, de ochtenddutjes op de babygroep zitten erop, flesjes worden opgewarmd, terwijl bij de dreumesen en peuters hoge blokkentorens worden gebouwd en poppen moederlijk door de kinderen worden verzorgd.

Een leidster leest een groepje voor uit ‘Alice in Wonderland’ en een ander groepje buigt zich over een puzzel van maar liefst vierentwintig stukjes… 

Welkom op een doordeweekse dag bij kinderdagverblijf De Liefde. Een prettige, veilige en rustige plek in Amsterdam-West, waar de drukte van buiten ver weg is. Hier zijn wij er om met uw kind(eren) de dag door te brengen zoals u en wij fijn vinden. Dat betekent: met ritme, met veel verschillende activiteiten, met een gezonde, vers gekookte middagmaaltijd en vooral met veel liefde en emotionele ondersteuning waar dat nodig is. Of het nu bij de potjestraining is, bij het leren tellen tot twintig of het afbouwen van de speen. Wij zijn er voor elkaar en willen dat iedereen zich bij De Liefde gewenst en fijn voelt en in een positief pedagogisch klimaat de ruimte krijgt om initiatief te nemen en de wereld te ontdekken. 

Elke dag leuke activiteiten

Er wordt elke dag geknutseld, getekend, gelezen, gekleid en buiten gespeeld. Bij mooi weer gaan de peuters geregeld naar de speeltuin of de kinderboerderij in de buurt. Al deze en nog vele andere leuke activiteiten worden opgebouwd rondom een maandelijks wisselend thema. Denk hierbij aan eten & drinken, de seizoenen, verkeer, ziek & gezond, kleding, mensen, wonen, feest en kunst. Allemaal onderwerpen waaruit wij samen met de kinderen veel plezier halen en die hun ontwikkeling op een fijne manier stimuleert.  

Indeling en grootte van de groepen

Wij bieden dagelijks opvang aan maximaal 38 kinderen tot 48 maanden. De kinderen zijn ingedeeld in drie groepen: 

 • 1 babygroep: 12 kindplaatsen in de leeftijd tussen 0 en 24 maanden
 • 1 peutergroep: 14 kindplaatsen in de leeftijd tussen 24 en 48 maanden
 • 1 verticaal: 13 kindplaatsen in de leeftijd tussen 0 en 48 maanden (tijdelijk niet in gebruik) 

Aantal leidsters per groep

Bij een volledige bezitting heeft ieder groep minimaal 2 tot 3 bevoegde leidsters met minimaal SPW-3 diploma en 1 stagiaire per dag. Hierbij volgen wij de beleidsregels kwaliteit kinderopvang (zie de website 1ratio.nl), wat neerkomt op de volgende bezetting:  

 • Kinderen in de leeftijd van 0 tot 1 jaar: 1 leidster op 4 kinderen
 • Kinderen in de leeftijd van 1 tot 2 jaar: 1 leidster op 5 kinderen
 • Kinderen in de leeftijd van 2 tot 3 jaar: 1 leidster op 6 kinderen
 • Kinderen in de leeftijd van 3 tot 4 jaar: 1 leidster op 8 kinderen 

Plaatsing 

Baby’s die de leeftijd van 1 hebben bereikt worden niet automatisch overgeplaatst naar de dreumes groep, hier word gekeken naar de ontwikkeling van het kind. Is een kind op jonge leeftijd al ver ontwikkeld zullen we in overleg met de ouders het kind eerder overplaatsen naar de dreumesgroep. Dit geldt ook anders om, denken wij dat het beter voor een kind is om langer in de babygroep te blijven zullen wij, in overleg met de ouders, het kind nog niet naar de dreumesgroep overplaatsen. Deze regel geldt ook voor de kinderen van de dreumesgroep die naar de peutergroep overgaan. Daarnaast is het voor de kinderen van de peutergroep mogelijk om af en toe een middagje te wennen op de BSO. Ook dit wordt in overleg met de ouders gedaan.

 

Zoeken

Kinderopvang De Liefde

Bilderdijkstraat 27  1052NA Amsterdam
info@kinderopvangdeliefde.nl  020 752 7619
IBAN NL02ABNA0601371909  KvK 57369356
LRK KDV 755710599  LRK BSO 152936920